ProBono PÉNTEK - Felhívás ügyvédeknek


Felhívás ügyvédeknek

 

Példaértékű a kezdeményezésük, melyet bele is vettünk egy jó gyakorlatokat összesítő szakmai anyagba!

 

A PILnet Alapítvány 2020. áprilisában  sikeresen elindította a ProBono Péntek pro bono konzultációs programot, amelynek keretében ügyvéd partnereink 30 perces ingyenes online / telefonos tanácsadást nyújtanak egy-egy civil szervezet, társadalmi vállalkozás részére.

Április folyamán két konzultációs napon összesen 12 tanácsadásra került sor Dr. Zempléni Kinga, Dr. Gazsi Adrienn és Dr. Gaál Nóra egyéni ügyvédek jóvoltából, akiknek a pro bono munkáját, elkötelezettségét ezúton is köszönjük!

Visszajelzéseik igazolják azt az elképzelést, hogy az ügyvédeknek sok esetben könnyebb elvállalni néhány konzultációs időpontot meghatározott témában és időintervallumban, mint elköteleződni egy bizonytalan hosszúságú és kimenetelű ügy mellett.

Mivel civil oldalról is nagy volt az érdeklődés a konzultációs lehetőségek iránt, a sorozatot folytatjuk havi egy-két alkalom meghirdetésével.

Tisztelettel várjuk pro bono iránt elkötelezett ügyvédek és ügyvédi irodák további jelentkezését, ezúttal május 22-én és május 29-én 9:00 és 18:00 óra közötti 30 perces idősávokra!

Jelentkezési határidő meghosszabbítva: május 15.

További információkért kérjük,  lépjen kapcsolatba munkatársainkkal:

Jogterületekkel kapcsolatos kérdések: dr. Barabás Tamás e-mail: tbarabas@pilnet.org

Regisztráció: Székely Zsófia  e-mail: zsszekely@pilnet.org

Jelentkezéskor kérjük, adja meg elérhetőségeit, illetve hogy melyik napon, mely időpontokban és milyen jogterületen vállal pro bono tanácsadást! Elérhetőségét csak az adott időpontra regisztráló szervezettel osztjuk meg.

Civil szervezetek számára a regisztrációt május második felében nyitjuk meg az elérhető időpontok ismeretében.